CHARLOTTE MADELEN - Blogg om hus, interiør, oppussing, renovering - Blogg om hus, interiør, oppussing, renovering! hits
FORSIDE FØLG OM MEG INSTAGRAM YOUTUBE

SUKKERFRI OSTEKAKE

Oppskriften holder til 4 porsjonskaker! Hver porsjon inneholder ca.155 kcal, 6 g fett, 10 g karbohydrater og 17 g proteiner. Dette skal være et sunnere alternativ til ostekake og det er ikke tilsatt sukker i desserten, hvis man ønsker en søtere kake kan man tilsette sukrin gold.   

 

Bunn:

25 g Fitness frokostblanding

20 g smør

10 dråper Steviosa flytende søtningsmiddel (karamellsmak)

1 ts sukrin gold (valgfritt)

 

Fyll:

420 g Cottage Cheese

125 g Yoghurt Double Protein

1 dl Funlight Saft (bringebærsmak)

2 ts Gelatin pulver  

 

Topping:

2 dl Funlight Saft  (bringebær)

2 ts Gelatin pulver 

 

Bunnen: Det er akkurat som å lage vanlig ostekake, men med litt andre ingredienser. Du starter med å lage bunnen. Knus 25 g Fitness frokostblanding i en blender. Smelt smøret og bland det sammen med frokostblanding og Steviosa. Fordel blandingen på 4 glass og press fyllet godt ned i bunnen av glasset. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager fyllet. 

Fyll: Kjør Cottage Cheese og Yoghurt Double Protein i en blender helt til fyllet blir en jevn krem. Lag til gelen og kjøl den ned. Så blander du sammen gelen med Cottage Cheesen og Yoghurten. Fordel fyllet på de fire glassene og sett de inn i kjøleskapet. la de stå ca. to timer før du heller på gele. 

Topping: Lag til 2 dl gele av funlight saft med bringebærsmak. Fyllet til ostekaken må stå i kjøleskapet ca. to timer før du kan helle over gelen. Hvis du er ekstra glad i  bringebær kan du legge ferske bringebær på toppen før du heller over gelen.