CHARLOTTE MADELEN - Blogg om hus, interiør, oppussing, renovering - Blogg om hus, interiør, oppussing, renovering! hits
FORSIDE FØLG OM MEG INSTAGRAM YOUTUBE

MÅNEDENS 10 FAVORITTER
 

1. SMASHBOX contour kit       2. Real Techniques       3. LOREAL Silver shampoo         4. FIT ME Foundation        5. Lisbeth Dahl                 

6. MAC Ruby Woo        7. fake lashes       8. naked eyes palette 1       9. primer dior pore minimizer      10. l'oreal sublime bronze

 

 • ANSIKTSFORM GUIDE

  Har du noen gang tenkt på hvorfor venninnen din kler pannelugg, men ikke du. Dette skyldes mest sannsynlig ulike ansiktsformer. Noen kler langt hår, mens andre kler kort hår. Jeg skal gi deg en liten guidetur inn i ansiktsformens verden, for å gi deg et lite innblikk i hva du kler best. Min ansiktsform er firkantet som dere ser på bildet i headeren. Kanskje ikke den mest markante form for firkant, men det er den formen jeg er nærmest.  

   

   

   

  AVLANGT

        

  Sminke: Legg mørkere foundation på hake og i panne ved hårfeste for å skape dybde, og for å dempe den lange fasongen. Vær forsiktig om du har lyst hår, da dette kan skape skille. Legg lysere foundation i resten av ansiktet, hvis det er ønskelig. Rouge må legges på eplekinnene, som en sirkel. Du kan skyggelegge med foundation eller pudder. For en amatør kan det være enklere å bruke pudder enn foundation. Mørk rouge kan du også skyggelegge med. Bruk kreativiteten, ikke la deg stoppe om du ikke har foundation i skapet. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

  Hår: Velg frisyrer med vidde rundt tinningene og ørepartiet. Unngå lange remser med hår på siden av ansiktet trekk det heller unna eller klipp det kort. Unngå midtskill om du har lang ansiktsform, fordi det får ansiktet ditt til å se enda lengre ut. Medium til mellomkorte frisyrer er mest kledelig, men dersom du ønsker langt hår, bør det ha volum ved nakken og halsen. Unngå for mye høyde på toppen av hodet fordi høyde på håret tilsvarer en illusjon om et lengre ansikt.

  NEW YORK, NY - SEPTEMBER 23: Sarah Jessica Parker attends the New York City Ballet 2014 Fall Gala at David H. Koch Theater at Lincoln Center on September 23, 2014 in New York City. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)Sarah Jessica Parker  

   

   

   

  RUNDT 

   

  Sminke: Et rundt ansikt har ofte gode kinn og en avrundet hake. På dette ansiktet er det fint å fremheve kinnbenet. Legg mørk skygge under kinnbenet, og i ytterkant av fjeset. Det er fint med highlight i panne, på nese og hake. Rouge legges som en trekant og under kinnben inn mot nesa. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

  Hår: Velg frisyrer med litt høyde på toppen av øret og ved tinningene for å balansere rundheten i ansiktet. Sørg for at pannen opp til hårfestet er delvis synlig. Diagonal-, trekvart- eller midtskill fungerer bra til denne ansiktsformen. Om du vil ha pannelugg, vil en diagonal pannelugg gi inntrykk av et lengre, og mindre rundt ansikt. Unngå en tung, lang og rett pannelugg, svært "runde" frisyrer og vidde ved ørene. Mellomlangt til langt hår er mest kledelig.

  Selena Gomez attends the 2014 Vanity Fair Oscar Party, on Sunday, March 2, 2014, in West Hollywood, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)Selena Gomez

   

   

   

  HJERTEFROMET


   

  Sminke: Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved brede kinn, bred panne og smal hake. Her er poenget å smale ned pannen og bygge ut kjevebeinet. Legg mørk skygge i tinningen og opp mot pannen, og lys skygge på nesa. Har du i tillegg utstikkende hake, kan du legge mørkt nederst på haken. Legg rouge som på et firkantet ansikt, på eplekinn og dra det utover mot øret. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

  Hår: Midtskill slanker den brede pannen, og er derfor et godt valg dersom kjeven din ikke er veldig bred. En tung eller lett pannelugg kan også være et godt alternativ. Håret bør ligge nært ansiktet på toppen av ørene for å bølge seg svakt nedover ørene. Gå for volum og vidde ved kjeven. Unngå å trekke alt håret vekk fra pannen, mye høyde på toppen og kort hår ved kinnbeina.


  Reese Witherspoon

   

   

   

  FIRKANTET

  Sminke: På et firkantet ansikt er pannen, kjeven og kinn like bredt. Her er det fint å gjøre ansiktet litt lengre, rundere, og tone ned kantene i ansiktet. Påfør lys foundation eller pudder på panne, nese og hake. Legg mørk foundation ved tinningen og på kjevebenet. Legg rouge på eplekinn og dra det utover mot øret. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER

  Hår: Velg frisyrer med vidde rundt tinningene og ørepartiet. Hår som er lengre enn ørene bør holdes tett inn mot hodet. Frisyrer som er lengre enn kjeven, burde ha lag og organiske kurver i form av for eksempel bølger. Asymmetriske, organiske frisyrer fungerer flott til denne ansiktsformen. Organiske linjer, som bølger og løse krøller, er med på å myke opp den markante kjeven, mens rette, stramme frisyrer gjør det motsatte. En skrålugg myker opp kjevelinjen s unngå derfor tunge, rette pannelugger, de virker motsatt. Side skille fingere like bra som midt skiller. 


  Jessica Simpson
   

    

   

  OVALT

  Sminke: Ovalt er den optimale ansiktsfasongen. Når vi skyggelegger prøver vi å oppnå denne fasongen. På et ovalt ansikt er det fint å fokuserer på midten av ansiktet. Legg rouge på eplekinn og tinning, og highlight i en tynn stripe langs neseryggen og i litt i panna. Her er det viktig å ikke overdrive bruken, det er kun litt av produktet som skal til. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

  Hår: Unngå svært kortklippet hår på toppen av hodet da det kan få ansiktet til å se langt ut. Eller er et ovalt ansikt kjent for å kle alle type frisyrer. 


   

 • SISTE INNKJØP


   

  Genser og skjørt fra Bikbok 

 • GRAN CANARIA GUIDE

   

  SHOPPING    

  El Tablero er et kjøpesenter som ligger i Maspalomas og er relativt nytt, det ble åpnet mars 2013. Jeg setter av dager med dårlig vær til shopping, så dersom man skal til El Tablero når det regner bør man ta med seg en paraply. Dette er nemlig et kjøpesenter uten tak! Personlig er dette mitt favoritt kjøpesenter på øya fordi det er så lite men likevel har alt av butikker. Det ligger ikke så langt fra de fleste hotell, så dermed trenger man ikke bruke en hel dag på reising og shopping.   

  Atlantico ligger mellom Maspalomas og Las Palmas. Det går en buss dit hver time som tar ca 40 minutter hver vei og med taxi tar det ca 20 minutter hver vei, men det avhenger litt av hvor man bor på øya. Kjøpesenteret har en del butikker, men ikke nok til å kunne tilbringe en hel dag der. Jeg tror vi brukte 4 timer på hele senteret, og da var vi helt ferdig å shoppe. Atlantico har en del butikker som ikke El Tablero har, så hvis man er ute etter ett større utvalg er absolutt Atlantico det rette valget.  

  Las Palmas har masse shopping å tilby og i tillegg er det mange andre fasiliteter der. Store deler av lokalbefolkningen er bosatt i Las Palmas så atmosfæren er veldig annerledes fra turistområdet. Dersom man planlegger en tur dit kan det være lurt å sette av en hel dag, åtte timer går fort unna! Byens største kjøpesenter er Las Arenas (i nærheten av Auditorio Alfredo Kraus). Også har vi Avenida Mesa y López som er en handelsgate. En annen handelsgate som er verdt et besøk er Triana, som ligger bare noen meter unna buss sentralen i byen. Temperaturen i Las Palmas er noe lavere enn ellers på øya så det kan være lurt å sjekke været før man drar.  

  Yumbo centre ligger i Playa del Ingles, midt i turiststrøket. Kjøpesenteret er meget innholdsrikt med over 200 butikker, caféer, restauranter og barer. Om natten forvandles senteret om til et utested. Dette er et vanlig fenomen på øya, at utestedene er inne på kjøpesenteret. Butikkene på senteret er de klassiske "jalla-butikkene" som jeg liker å kalle de. Så her er det kontakter som gjelder. Det er verdt et besøk både om dagen og på kvelden, for det finnes ikke maken i Norge! Hvis den lille beskrivelsen min vekket en liten nysgjerrighet hos deg, kan du klikke deg inne her og her for å se mer.  

  Meloneras Boulevard Oasis er motpolen til Yumbo centre. Her finner du litt forskjellige merkebutikker, men aller mest gullsmeder og klokkebutikker. Stedet er et syn for øyet, og det er en del gode restauranter i området rundt kjøpesenteret. Her kan kan ta seg en liten shoppingrunde og etterpå nyte en bedre lunsj.     


  (Triana shopping gate i Las Palmas) 

  OPPLEVELSER

  Pico de las Nieves er det høyeste punktet på øya og er et utsiktspunkt man bør dra til. Det ligger midt på øyen, i 1949 meters høyde. Derfra ser man den store delen av øyen som har fått status som biosfærereservat av Unesco, med utallige juv og skarpe åskammer, dekket av vegetasjon og kronet av vulkanske tinder med gåtefulle former   

  Veguetas gamleby er et godt eksempel på tradisjonell arkitektur med brolagte gater og hus med trebalkonger ? en god grunn til å forlate strendene noen ti mer.Når du går gjennom den historiske bykjernen, passerer du bygninger i ulike stiler, fra sen-gotisk til renessanse, og, etter en koselig tur, kan du ta deg en pause på en av utekaféene. Vegueta, som ligger sør for Gran Canarias hovedstad, var den opprinnelige bosettingen som utviklet seg til Las Palmas mot slutten av det 15. århundre. Gatene og torgene er fulle av historiske bygninger som herskapshuset Casa de Colon, katedralen Santa Ana, museet Museo Canario, klubbhuset Gabinete Literario, rådhuset og kunstgalleriet Centro Atlántico de Arte Moderno. Strøket rundt markedet, som ble bygget i 1856, er fullt av butikker, og rett over veien ligger shoppingstrøket Triana.

  La Cueva Pintada er rester av en gammel kanarisk bosetning. Her finner du et museum og en arkeologisk park som er et resultat av mer enn 24 års arbeid med å grave ut og bevare restene av en landsby der de kanariske urinnvånerne en gang bodde. Dette stedet er ideelt for eventyrlystne reisende som ønsker å grave seg ned i øyas historie. Takket være en glassboble på museet kan du se de berømte hulemaleriene på nært hold.


  (Bilde tatt fra Pico de las Nieves)


  (Veguetas gamleby)

   

  RESTAURANTER

  Samsara ligger øverst i kjøpesenteret La Charca, som ligger i Meloneras. Det er et spisested med internasjonal meny ? med inspirasjon fra orientalske kjøkkentradisjoner. Restauranten er kjent for sitt vakre interiør, og for sine smakfullt pyntede bord. Det er dessuten lagt spesiell vekt på at rettene skal presenteres på en estetisk tiltalende måte, samt at atmosfæren skal være avslappende.

  Time ligger rett ved siden av Samsara, og kan anbefales på det varmeste. Maten er veldig god og de ansatte er flinke. Det er en liten restaurant som gjør det lett å føle seg ivaretatt av de ansatte. Menyen er passe stor og det finnes en rett for en hver smak. De servere i hovedsak italiensk mat, og litt spansk mat. Det er en behagelig atmosfære på Time som gjør at du ønsker deg tilbake.

  Palm Garden anbefales som Arguineguinområdets beste restaurant. Her er hver rett en smaksopplevelse basert på ferske råvarer. Hør gjerne på forslag fra servitøren om både mat og vin. Lokalet er smakfullt og har sjøutsikt både innenfra og fra verandaen. Betjeningen er vennlig og prisene er ikke høye. Bestill bord da det kan være fullt.  

  Meloneras boulevard har en del fine og bra restauranter. Det er absolutt verd å ta turen dit, og de har noe for hver en smak, blant annet øyas beste sushi etter min mening.  

  Grill Costa Mar er en romantisk restaurant og passer godt for par som er på tur. Grill Costa Mar er egentlig en restaurant alle bør ta turen innom om man vil smake skikkelig sjømat. Med en fantastisk paella og hyggelig personale vil du nok få en kveld du ikke vil glemme på Grill Costa Mar. Husk at restauranten er forholdsvis liten og at det kan være lurt å reservere bord. Restauranten kan også anbefales til barnefamilier. Kokkene kan lage annen mat til barna om det er ønskelig.

  Tango Tapas er en skikkelig bra tapas restaurant! Setter du deg i en taxi å sier tapas havner du her. De ansatte en meget hyggelig, og de har et godt system på serveringen så maten kommer ca. 15 minutter etter bestilling. De har ikke den samme menyen hver dag, men bytter ut noen retter etter hva de har tilgjengelig av råvarer. Både mat og vin har en grei pris.

  Mamma Mia ligger sentralt til på Yumbo-senteret og tilbyr italiensk mat av høy kvalitet. Dette er en perle av en restaurant og her får du virkelig valuta for pengene. Sammenlignet med andre restauranter på Yumbo-senteret stiller Mamma Mia i en egen klasse. Det er en forholdsvis liten restaurant, men det er med på å gjøre atmosfæren utsøkt.  

  Chez Vous har gourmet-mat som smaker godt, og du trenger ikke tømme lommeboken for et måltid her heller. Du finner all mulig slags fiskeretter som for eksempel hummer og tunfisk. Har du først besøkt Restaurant Chez Vous en gang, så er det sannsynlig at du tar turen innom igjen. Med et hyggelig og profesjonelt personale vil du få god service her. Chez Vous er nok den beste restauranten i Playa del Ingles for fransk gourmet-mat.
   

  STEDER

  Temisas, som er en liten landsby i nærheten av byen Agüimes sørøst på Gran Canaria, er kjent for sin landsens arkitektur: lave, hvitkalkede hus med gavler og takstein av terrakotta. Historien til Temisas er så interessant at den har fått offisiell status som typisk kanarisk landsby. Det er ikke bare husene i Temisas som er maleriske: De omkringliggende jordene og terrassene er fulle av kanariske palmetrær og kantet med eldgamle olivenlunder. Temisas har den eldste olivenpressen på Kanariøyene, og landsbyens ekstra jomfruelige olivenolje, som selges under merket Caserío de Temisas, er berømt for kvaliteten.

  Puerto De Mogán som er kjent for å være den rolige fiskerlandsbyen, og har en liten og koselig strand og er et spesielt fristed der du kan lade batteriene. Den unike arkitekturen, blomsterhagene og broene over kanalene som kommer inn fra havet, gjør dette til et idyllisk ferieminne. En av de fineste plassene på øya etter min mening. 

  Teror som ligger nord på Gran Canaria, er blant de eldste byene på Kanariøyene. Byen ble grunnlagt etter at Pinjejomfruen viste seg i 1481, og mot slutten av det 15. århundre fikk den status som pilegrimsby. Teror har en betydelig religiøs arv, blant annet kirken, klostrene og de originale husene til lokale adelsfamilier. Gaten Real de la Plaza har vært byens sosiale og kommersielle hjerte i 500 år. Terors konditorer og bakere er berømt for sine søte lekkerbiskener over hele Gran Canaria. Císter-klosteret selger byens berømte smørbare chorizopølse, søte kjeks, fylte bakverk, marsipan og kaker med anisfrø. På det nærliggende godset Finca de Osorio kan du forbrenne kaloriene på en rekke guidede turer gjennom naturen. Teror er full av liv tidlig på søndager takket være gatemarkedet på hovedtorget. Her kan du kjøpe en rekke lokale landbruksvarer, smykker og tre- og tekstilhåndverk.

  Agaete er det rette stede hvis du vil ta deg en pause noen dager. Her kan du bade og sole deg på den lille stranden ved havnen eller i bassengene ved saltutvinningsbassengene, dra ut for å fiske en ettermiddag, eller prøve maten fra lokalområdet i en av landsbyens restauranter. Det er nydelig å gå en tur i nærområdet, det er et sted rett og slett bare for å slappe av i ro og fred.

  Arucas som ligger nord på Gran Canaria, vokste frem som følge av jordbruksboomen på Kanariøyene i årene etter at de ble oppdaget. Byen ble rik takket være cochenillelus, som brukes til å fremstille karminrødt, og en senere bananboom. Arucas ble gjenoppbygget så tidlig som i 1478 etter en brann og fikk bystatus på slutten av det 19. århundre. Byens berømte rom er oppkalt etter guanchenes opprinnelige navn på stedet: Arehucas, og den fremstilles fremdeles i en fabrikk fra det 19. århundre. Fabrikken er åpen for besøkende.

  Tejeda som ligger i Gran Canarias sentrale høyland, er en ekte «mandelby», og alle dens berømte tradisjonelle desserter inneholder denne sunne nøtten. Den ligger i skyggen av Roque Nublo, omgitt av daler, og den fredelige og sjarmerende byen er perfekt hvis du vil slappe av på landet, langt borte fra stress og mas. La fjellenes skjønnhet og stedets naturprakt jage bekymringene på flukt. De omkringliggende gatene er kantet med hvitkalkede hus med røde teglsteinstak og små hager fulle av blomsterpotter. Museet over byens tradisjoner, som ligger i et typisk, tradisjonelt hus, lærer deg alt om det landsens livet i Tejeda opp gjennom historien. Mange av Tejedas hus har blitt forvandlet til overnattingssteder, og her kan du bo hvis du vil bruke et par dager på å slappe av eller rusle langs de mange stiene i området. Her finnes til og med et offentlig svømmebasseng hvis du føler for å bade og sole deg

  (Nydelig bilde av Puerto De Mogán)

  (Fjell landsbyen Tejeda) 


  (Arucas)

   

  STRENDER

  Amadores er en av de større strendene på øya. Utseendemessig er det en veldig fin strand med asurblått hav og lys sand. Fra Amadores går en gangsti langs havet til Puerto Rico som tar ca 20 minutter å gå. Etter min smak er det alt for folksomt på Amadores, og dessuten kommer harryfaktoren ekstra tydelig frem der. Strandpromenaden er et eneste stort innkaster sted hvor man blir stoppet opp av servitører for hver eneste restaurant man passerer. Slitsomt. Så dersom du også foretrekker mindre harryfaktor og mer luksuriøse omgivelser vil jeg anbefaler Amadores Beach Club.

  Anfi del Mar er en veldig fin strand med lys sand og asurblått hav. Menneskelaget slik alle strendene er på sørsiden av øya. Det kan være litt overfylt til tider, så jeg ville satset på å dra dit tidlig (kl. 10) for å unngå alle menneskene. Det er i tillegg en liten strand, så den fyller seg fort opp. Anfi del Mar en min personlige favoritt, og jeg liker spesielt hjerte-øya som ligger like ved. Hvis man tar heisen opp til øverste egt. av Anfi del Mar hotell kan man se den lille hjerte-øya.  

  Meloneras er en helt ok strand. Det blåser en del der, og det er kanskje grunnen til at det ligger en "sand ørkenen" noen hundre meter unna. Sand fra Sahara fraktes med sterke vindkast over til Gran Canaria, Maspalomas. Det er veldig gøy å se disse massive sandhaugene på nært hold, så jeg vil anbefale å dra til denne "sand ørkenen". Husk å ta med kamera, for her kan man ta artige bilder som det her.

  Playa del Inglés er en av de mest berømte turiststrendene på Gran Canaria. Den nesten tre kilometer lange stranden med gyllen sand og rolig vann befinner seg på sørsiden av øya, i nærheten av det spesielle naturreservatet Dunas de Maspalomas. Det ligger også en rekke hoteller og turistleiligheter i området. Langs hele stranden finnes det områder med fasiliteter for familier, og den har i tillegg egne områder for volleyball eller strandfotball. Dette er et unikt sted der hele familien kan kose seg med en perfekt strandferie.

  Faneroque-stranden befinner seg på nordøstkysten på Gran Canaria, i nærheten av Agaete. Freden som fyller deg i denne skjermede avkroken, langt unna urbane strøk, fengsler store mengder naturelskere. I tillegg er det bare mulig å komme seg til Faneroque-stranden, som fortsatt er praktisk talt urørt, til fots, noe som gjør at den er et perfekt mål hvis du vil avslutte en fottur med en dukkert i havet

   (Amadores) 


  (Anfi del Mar) 

  (Meloneras)

  BUSS 

  Bussrutenettet på øya er stort og godt utviklet, men det er ikke lett å benytte seg av det hvis man aldri har gjort det før. Øya er relativt liten og det tar bare noen timer å kjøre rundt, men det er mange stedsnavn å holde styr på. Jeg anbefaler å bruke globalsu.net som viser en oversikt over bussruter over hele Gran Canaria. En ting er verdt å vite om bussene på Gran Canaria, og det er at de ALLTID er sent ute. Dette betyr likevel ikke at man bør komme litt senere til bussholdeplassen. Selv om det føles ut som bussen har kjørt fra deg, dukker den omsider opp. Etter min mening er det litt african time tendenser. Det er mye billigere å reise med buss hvis du skal på langtur, altså over en times kjøring. Men bruk for all del taxi når du skal kortere turer, hvis ikke kan du risikere å bruke hele ferien din på å vente på bussen.  

  Skal du til Bahia Feliz, San Agustin, Playa del Ingles og Maspalomas går buss nummer 01, 05, 36, 66 og 90. Hver av disse har avgang daglig hver time eller halvtime, buss nummer 05 går kveld og natt. Bussbilletten koster i overkant av 4 euro til Faro de Maspalomas i 2014, og 3,50 til Playa del Ingles. 

  Skal du til Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa de Tauro og Playa de de Mogan, som ligger lenger sørvest på Gran Canaria, kan du ta buss nummer 91. Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Mogan i sørvest. Den har ingen stopp mellom flyplassen og Arguineguin, og siste avgang fra flyplassen er 20.36. Mellom Arguineguin og Puerto de Mogan går den kyststrekningen, hvor alle turistsstedene ligger. I tillegg går buss nummer 01 hvert 20. minutt, med siste avgang 23.53, men denne kjører kystveien med mange stopp, og tar lang tid. Fra flyplassen til "norskebyen" Arguineguin koster det cirka 5 euro i 2014. Til Playa de Mogan, som er siste stopp rundt 7 euro.

  Skal du til Las Palmas kan du ta buss nummer 01, 05, 11, 60 eller 91. Linje 60 går til Las Palmas to ganger i timen på dagtid og en gang i timen om kvelden, alle dager i uken. Linje 91 er en ekspressbuss som går til Las Palmas en gang i timen, alle dager i uken. Line 01, 05, 11 og 36 sørover går fra busstopp nummer 1. Linje 60, 90 og 91 sørover går fra busstopp nummer 2. Linje 01, 05, og 11 til Las Palmas går fra busstopp nummer 4. Linje 60 og 91 til Las Palmas går fra busstopp nummer 5. Merk at noen av avgangene til linje 60 er ekspress til Santa Catalina-parken med færre stopp, mens de andre går til San Telmo-stasjonen lenger sør i Las Palmas. 

   

  PRAKTISK INFO

  Telefon: ( +34 ) God dekning rundt hele øya. 

  Tidsforskjell: Klokken stilles én time tilbake. 

  Innbyggere: ca. 838 397 fastboende. 

  Strømstyrke: 220 V. 

  Taxi: ca. 10 kr per kilometer. 

  Valutakurs: klikk her.

   
 • SOFT PINK

   


   

 • GRAN CANARIA I BILDER