ANSIKTSFORM GUIDE (CHARLOTTE MADELEN - Blogg om hus, interiør, oppussing, renovering) hits
FORSIDE FØLG OM MEG INSTAGRAM YOUTUBE

ANSIKTSFORM GUIDE

Har du noen gang tenkt på hvorfor venninnen din kler pannelugg, men ikke du. Dette skyldes mest sannsynlig ulike ansiktsformer. Noen kler langt hår, mens andre kler kort hår. Jeg skal gi deg en liten guidetur inn i ansiktsformens verden, for å gi deg et lite innblikk i hva du kler best. Min ansiktsform er firkantet som dere ser på bildet i headeren. Kanskje ikke den mest markante form for firkant, men det er den formen jeg er nærmest.  

 

 

 

AVLANGT

      

Sminke: Legg mørkere foundation på hake og i panne ved hårfeste for å skape dybde, og for å dempe den lange fasongen. Vær forsiktig om du har lyst hår, da dette kan skape skille. Legg lysere foundation i resten av ansiktet, hvis det er ønskelig. Rouge må legges på eplekinnene, som en sirkel. Du kan skyggelegge med foundation eller pudder. For en amatør kan det være enklere å bruke pudder enn foundation. Mørk rouge kan du også skyggelegge med. Bruk kreativiteten, ikke la deg stoppe om du ikke har foundation i skapet. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

Hår: Velg frisyrer med vidde rundt tinningene og ørepartiet. Unngå lange remser med hår på siden av ansiktet trekk det heller unna eller klipp det kort. Unngå midtskill om du har lang ansiktsform, fordi det får ansiktet ditt til å se enda lengre ut. Medium til mellomkorte frisyrer er mest kledelig, men dersom du ønsker langt hår, bør det ha volum ved nakken og halsen. Unngå for mye høyde på toppen av hodet fordi høyde på håret tilsvarer en illusjon om et lengre ansikt.

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 23: Sarah Jessica Parker attends the New York City Ballet 2014 Fall Gala at David H. Koch Theater at Lincoln Center on September 23, 2014 in New York City. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)Sarah Jessica Parker  

 

 

 

RUNDT 

 

Sminke: Et rundt ansikt har ofte gode kinn og en avrundet hake. På dette ansiktet er det fint å fremheve kinnbenet. Legg mørk skygge under kinnbenet, og i ytterkant av fjeset. Det er fint med highlight i panne, på nese og hake. Rouge legges som en trekant og under kinnben inn mot nesa. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

Hår: Velg frisyrer med litt høyde på toppen av øret og ved tinningene for å balansere rundheten i ansiktet. Sørg for at pannen opp til hårfestet er delvis synlig. Diagonal-, trekvart- eller midtskill fungerer bra til denne ansiktsformen. Om du vil ha pannelugg, vil en diagonal pannelugg gi inntrykk av et lengre, og mindre rundt ansikt. Unngå en tung, lang og rett pannelugg, svært "runde" frisyrer og vidde ved ørene. Mellomlangt til langt hår er mest kledelig.

Selena Gomez attends the 2014 Vanity Fair Oscar Party, on Sunday, March 2, 2014, in West Hollywood, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)Selena Gomez

 

 

 

HJERTEFROMET


 

Sminke: Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved brede kinn, bred panne og smal hake. Her er poenget å smale ned pannen og bygge ut kjevebeinet. Legg mørk skygge i tinningen og opp mot pannen, og lys skygge på nesa. Har du i tillegg utstikkende hake, kan du legge mørkt nederst på haken. Legg rouge som på et firkantet ansikt, på eplekinn og dra det utover mot øret. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

Hår: Midtskill slanker den brede pannen, og er derfor et godt valg dersom kjeven din ikke er veldig bred. En tung eller lett pannelugg kan også være et godt alternativ. Håret bør ligge nært ansiktet på toppen av ørene for å bølge seg svakt nedover ørene. Gå for volum og vidde ved kjeven. Unngå å trekke alt håret vekk fra pannen, mye høyde på toppen og kort hår ved kinnbeina.


Reese Witherspoon

 

 

 

FIRKANTET

Sminke: På et firkantet ansikt er pannen, kjeven og kinn like bredt. Her er det fint å gjøre ansiktet litt lengre, rundere, og tone ned kantene i ansiktet. Påfør lys foundation eller pudder på panne, nese og hake. Legg mørk foundation ved tinningen og på kjevebenet. Legg rouge på eplekinn og dra det utover mot øret. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER

Hår: Velg frisyrer med vidde rundt tinningene og ørepartiet. Hår som er lengre enn ørene bør holdes tett inn mot hodet. Frisyrer som er lengre enn kjeven, burde ha lag og organiske kurver i form av for eksempel bølger. Asymmetriske, organiske frisyrer fungerer flott til denne ansiktsformen. Organiske linjer, som bølger og løse krøller, er med på å myke opp den markante kjeven, mens rette, stramme frisyrer gjør det motsatte. En skrålugg myker opp kjevelinjen s unngå derfor tunge, rette pannelugger, de virker motsatt. Side skille fingere like bra som midt skiller. 


Jessica Simpson
 

  

 

OVALT

Sminke: Ovalt er den optimale ansiktsfasongen. Når vi skyggelegger prøver vi å oppnå denne fasongen. På et ovalt ansikt er det fint å fokuserer på midten av ansiktet. Legg rouge på eplekinn og tinning, og highlight i en tynn stripe langs neseryggen og i litt i panna. Her er det viktig å ikke overdrive bruken, det er kun litt av produktet som skal til. For mer inspirasjon om hvordan du skal legge sminken se HER.

Hår: Unngå svært kortklippet hår på toppen av hodet da det kan få ansiktet til å se langt ut. Eller er et ovalt ansikt kjent for å kle alle type frisyrer. 


 


 • 23.01.2016 KL.15:33
  For et spennende blogginnlegg! Kjempe inspirerende :-)
  23.01.2016 KL.15:37
  Filippa & Safir: Takk for det :D <3
  23.01.2016 KL.20:10
  Bra innlegg! :)
  23.01.2016 KL.20:26
  anjanh: Tusen takk :)
  24.01.2016 KL.00:24
  Dette var et morsomt innlegg. Har prøvd å finne ut min form før, men jeg får det ikke helt til. Kunne du funnet det ut for meg? Jeg syns det er så gøy å drive med sminke og hår, men får det liksom aldri helt til og skulle gjerne vist formen min. Tror den er rund, men jeg vet ikke helt?
  24.01.2016 KL.09:56
  Charlene Marie: Så gøy at du like det :) du hadde ett bilde på bloggen som viste ansiktsformen din, og du har et ovalt ansikt. Det betyr at du kler omtrent alt :D

  Et ovalt ansikt er den optimale ansiktsformen!
  24.01.2016 KL.09:57
  Charlene Marie: Så gøy at du like det :) du hadde ett bilde på bloggen som viste ansiktsformen din, og du har et ovalt ansikt. Det betyr at du kler omtrent alt :D

  Et ovalt ansikt er den optimale ansiktsformen!
  24.01.2016 KL.11:10
  Ovalt ja :) så bra! Da trenger jeg ikke bekymre meg sånn veldig da, hehe. Takk for at du ville hjelpe meg :) Da er det bare å utforske videre! ;)
  26.01.2016 KL.11:11
  så bra innlegg! Ble super usikker på hva jeg har da....:-P en av de 3 nederste kanskje? :)
  26.01.2016 KL.16:47
  bakesafari: Hei :) Jeg var innom bloggen din, men du hadde ikke noen bilder av ansiktet ditt hvor jeg så hele formen, så det er vanskelig å si..
  26.01.2016 KL.18:22
  Kan endre profilbilde frem til i morgen. Kanskje du rekker å ta en titt før eg skifter tilbake? :D
  26.01.2016 KL.18:46
  bakesafari: Ja, jeg skal se hvis jeg rekker det :)
  26.01.2016 KL.19:06
  så snilt av deg. Tusen takk, og ha en fortsatt fin kveld. :)


  Skriv en ny kommentar